Znak obce Čermná nad Orlicí

Hlavní menu

Výroční zpráva - sezona 2013/2014

WBH Čermná nad Orlicí - lední hokej, sezona 2012/2013

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření občanského sdružení White Bear Hokej o.s., WBH Čermná nad Orlicí

1.       Úvodem

Jak už je naší tradicí v posledních čtyřech letech i letos má obec Čermná nad Orlicí svého zástupce v Městské hokejové lize (MHL), která se koná na již také tradičně na Choceňském zimním stadionu a to tým WBH Čermná nad Orlicí!  Letos se přihlásilo rekordní a z pohledu organizátorů maximální množství 14 družstev.

2.       WBH Čermná nad Orlicí v letošní sezoně

Jak jsem již uvedl v našem předchozím vstupu z poloviny letošní sezony, po velice nadějném začátku a vstupu do letošní sezony, kdy se nám podařilo zvítězit hned v prvním zápase, se nám bohužel už tolik nedařilo v dalších utkáních. Podrobnosti k jednotlivým fázím MHL, našim (ne)úspěchům naleznete popsané níže.

MHL je rozdělena do částí a to sice na:

a)      Základní část – kdy se hraje jednokolově každý s každým

b)      Nadstavbu – kdy prvních osm týmů ze základní části hraje play-off o celkové vítězství (skupina A) a ostatní týmy, které skončily na 9. - 13. místě hrají dvoukolově o konečné umístění (skupina B)

Základní část - rekapitulace

Celkově se nám v základní části v letošním ročníku MHL podařilo pouze dvakrát zvítězit, což je zatím nejhorší výsledek během našeho 4-letého působení v této amatérské soutěži! Po úvodním vítězství se nám v dalších zápasech již nedařilo a propadali jsme se tabulkou až na samotný konec. Bohužel to bylo zejména díky častým změnám v sestavě, z nichž některá byla vynucena i zraněními našich klíčových hráčů. Vzhledem k tomu, že všechny týmy v rámci MHL jsou velmi vyrovnané, rozhodovala se řada zápasů v posledních minutách a bohužel téměř všechny velmi dobře rozehrané zápasy jsme nakonec ztratili. Ačkoliv jsme v žádném zápase vyloženě nepropadli, vždycky nám ten poslední krůček k vítězství chyběl. Je to jen potvrzení pro nás všechny, že v deseti lidech se dnes hrát nedá ani na naší „amatérské“ úrovni a je nutné hrát na tři pětky, protože jsme většinou odpadli fyzicky. Dále se na našem letošním výsledku projevila velice slabá produktivita, kdy jsme vstřelili vůbec nejméně gólů ze všech! Výslednou tabulku po základní části naleznete níže.

TABULKA V. ročníku - Základní část

32

95

Nadstavba – skupina B

Vzhledem k tomu, že se naše naděje na první osmičku rozplynuly již v půlce sezony, pevně jsme věřili, že nám podaří zlepšit náš herní projev v nadstavbě o celkové umístění na 9. - 13. místě. Bohužel, nepříznivý trend letošní sezony se nám nepodařilo otočit ani v její druhé polovině a před posledním zápasem se nám zatím nepodařilo ani jednou bodovat. Příčiny jsou stejné jako v základní části. Ačkoliv jsme neměli v žádném zápase horší herní projev, než naši soupeři, tak velmi slabá produktivita, časté změny v sestavě a samozřejmě kousek toho hokejového „štěstíčka“ vždy chyběl k tomu, abychom alespoň pár vyrovnaných zápasů dotáhli do vítězného konce. Zatím neúplnou tabulku nadstavbové části naleznete níže.

TABULKA V. ročníku - skupina B

WBH Čermná

34

0

Výsledkově je pro nás určitě letošní hokejový rok zatím nejhorší v naší historii, ale vzhledem k tomu, že jsme účastníky amatérské soutěže a hokej nás stále baví, tak to určitě v dalších sezonách vylepšíme i posunem v tabulce. Co nám letos vyšlo, tak to byl tradiční vánoční turnaj na zimním stadionu v Chocni, kde se nám podařilo skončit na druhém místě a alespoň trochu vylepšit letošní  výsledky. Každopádně, na letošní rok raději rychle zapomene a budeme se soustředit na ten příští.

3.       Naše plány na další rok

Příští rok nás opět čeká účast v MHL, opět se pokusíme uspět na turnajích, kam jezdíme a hlavně bychom chtěli stabilizovat naše mužstvo, abychom mohli od září pořádně potrénovat asi opět na ZS v České Třebové.

4.       Sezona 2013/2014 – hospodaření klubu

Rozpočet na letošní sezonu činil cca. 35 000 Kč, pokud počítáme pouze provozní poplatky spojené s účastí v MHL, turnaje a tréninky.  K financování našeho týmu slouží 2 zdroje:

• poplatky hráčů - slouží k úhradě pronájmu za ledovou plochu, rozhodčích v MHL.  Řídíme se pravidlem všichni hrají = všichni platí, nekupujeme hráče, nehradíme cesťáky atd. Vybavení si každý hradí sám.
  • podpora od našich sponzorů – slouží k úhradě jednorázových pravidelných plateb :  jistina, startovné v MHL a dorovnání pronájmu ledové plochy, zejména pro letní období, turnaje. Dále ze získaných prostředků hradíme investice jako např. štulpny, které plánujeme obměnit v letošním roce.

V letošní sezoně jsme hospodařili s vyrovnaným rozpočtem.

5.       Co dodat závěrem….

Chtěli bychom touto cestou poděkovat všem našim fanouškům, kteří s námi do Chocně v letošním ročníku MHL jezdili, i když se nám tolik nedařilo.

Dále bychom chtěli poděkovat našim partnerům/sponzorům - Obci Čermná nad Orlicí a společnosti ZOPOS Přestavlky a.s.  za Vaši  materiální podporu hokejového klubu WBH Čermná nad Orlicí a amatérského hokeje v našem regionu!

Závěrem bych Vám chtěl za všechny hráče popřát pěkné jaro a budeme se na Vás těšit za šest měsíců při startu nového ročníku MHL!

Za WBH Čermná nad Orlicí,
Jan Sládek – předseda klubu

White Bears  Hokej o.s., WBH Čermná nad Orlicí

Občanské sdružení White Bears Hokej bylo založeno v roce 2005 jako nezisková organizace, která podporuje amatérský hokej pro neregistrované hráče v regionu sdružení obcí Orlice a zároveň od roku 2004 provozujeme hokejový tým WBH Čermná nad Orlicí.  Začátky našich pravidelných „choceňských nočních hokejů“ se datují již od r. 1999 a od roku od roku 2004 se účastníme hokejových soutěží pro neregistrované hráče:

• 2004 – 2009                           Ústecká hokejová liga Ústí nad Orlicí
  • 2010 – současnost               MHL (Městská Hokejová Liga) Choceň

Naším cílem je propagace amatérského hokeje, účast na hokejových turnajích  a  ve výše uvedených amatérských soutěží turnaje pro neregistrované.

Mezi naše největší úspěchy řadíme:

• Vítězné mezistátní utkaní proti amatérskému týmu z Kanady v r. 2009
  • 6. místo v MHL Choceň ročník 2011/12
  • Nikdy nekončící „radost ze hry“

Ing. Zdeněk Špulák | 04.04.2014 v 07:53